Zo maak je een goede linkbuilding strategie

Zo maak je een goede linkbuilding strategie

Linkbuilding is bijna niet meer weg te denken uit je online marketingstrategie, wil je ervoor zorgen dat je gezien en gevonden wordt op Google. Bij linkbuilding heb je als doel om hoger in de zoekmachine terecht te komen. Google wilt namelijk alleen de meest relevante websites bovenaan de zoekresultaten tonen en hecht daarbij veel waarde aan externe links die naar jouw website verwijzen. Kortom: het is dus belangrijk dat er links naar jouw websites staan op websites die het al goed doen in Google. Hoe maak je een goede linkbuilding strategie? In dit artikel leggen we het je uit.

Stap 1: Zorg voor een goede basis 

Zorg ervoor dat de basis van je website op orde is vóór je begint met linkbuilding. Nu hoef je website niet perfect te zijn, maar de content en techniek moet van voldoende kwaliteit zijn. Zorg daarom voor goede content en techniek, een goede mobiele versie en houd je linkbuilding kennis up to date.

Stap 2: Ken je doelgroep

Vraag jezelf af waar je website voor is bedoeld en hoe linkbuilding daaraan bijdraagt. Je kunt doelen stellen, bijvoorbeeld een hogere Domain Authority of Page Authority of een gemiddeld van tien externe links plaatsen op relevante websites per maand.

Stap 3: Kies de juiste linkbuilding tactieken

Je kunt op talloze manieren links verkrijgen, maar het beste is om speciaal content te creëren met linkbuilding in je achterhoofd, wat je bij relevante partijen kunt voorleggen. Welke tactiek past is afhankelijk van je website, budget, en hoeveelheid tijd die je bereid bent in je backlink strategie te steken.

Stap 4: Zorg voor een natuurlijk linkprofiel

Bij een natuurlijk linkprofiel ga je linkbuilding uitvoeren zonder dat het oogt alsof je actief achter de links aanzit. Dit kan nogal een uitdaging zijn met linkbuilding, dus zorg ervoor dat je genoeg variatie aanbrengt in je tactieken.

Stap 5: Blijf bezig en gebruik linkbuilding tools

Verlies je linkbuilding niet uit het oog. De effecten zijn namelijk niet altijd direct te merken, maar voor je online vindbaarheid is het belangrijk om er tijd aan te blijven besteden. Wanneer je teveel backlinks in één keer krijgt, kan het er uit zien als spam en dat wil je niet. Maak dus een linkbuilding planning met informatie voor je begint.